Slavia Capital uzatvorila strategické partnerstvo so Svetovou bankou

30.04.2014 Bratislava

Bratislava 30. apríla (TASR) - Investičná skupina SLAVIA CAPITAL nadviazala strategické partnerstvo so Svetovou bankou (SB). Prostredníctvom svojej finančnej platformy APS Holding uzatvorila dohodu s Medzinárodnou finančnou korporáciou (IFC) o investovaní do klasifikovaných pohľadávok a dlhov v regióne juhovýchodnej Európy.

APS Holding a IFC sa dohodli na vzájomnej spolupráci pri investovaní do klasifikovaných dlhov a pohľadávok v Bulharsku, Rumunsku, Srbsku a ďalších krajinách Balkánu. Na základe podpísanej dohody sa bude IFC spolupodieľať na kúpe pohľadávkových portfólií až do výšky 20 miliónov eur. Tieto portfóliá budú zahŕňať najmä spotrebiteľské úvery, hypotéky, pohľadávky malých a stredných podnikateľov.

V Rumunsku sa dohoda týka možnosti investovania až do 30.000 kusov problémových pohľadávok, ktorých predaj umožní rumunským bankám vytvoriť dodatočný kapitál na nové úvery.

„Dohodu s renomovaným partnerom, akým je IFC, si vysoko vážime. Vytvára sa ňou priestor pre firmy a spotrebiteľov, ktoré potrebujú nové úvery. Je to naša spoločná efektívna odpoveď na krízu,“ zdôraznil predseda predstavenstva APS Holding Martin Machoň.

Dohoda APS Holding a IFC je súčasťou komplexného ozdravného programu IFC (IFC’s Debt and Asset Recovery Program), ktorý sa sústreďuje na akvizície a riešenie klasifikovaných aktív, refinancovanie životaschopných entít, ako aj na reštrukturalizáciu malých a stredných podnikov.

APS Holding je finančná platforma investičnej skupiny SLAVIA CAPITAL. Na trhu pôsobí od roku 2004 a svoje aktivity vyvíja v šiestich krajinách. Okrem Slovenska pôsobí aj v Českej republike, Srbsku, Poľsku, Rumunsku a Bulharsku. Hlavným predmetom činnosti sú komplexné služby v oblasti správy a inkasa nesplácaných pohľadávok, investičný manažment a manažment fondov, poradenstvo v oceňovaní a akvizícii portfólií pohľadávok. Nominálna hodnota pohľadávok v správe APS Holding presahuje 2 miliardy eur. Zamestnáva viac ako 200 pracovníkov.
 

Vyberte región